Sola5 Baptisten is nu Proclaim

Sola5 Baptisten is nu Proclaim

 

Tijdens de afgelopen conferentie op 17 en 18 februari heeft Sola5 Baptisten haar naam gewijzigd in Proclaim.

(Overgenomen van Refdag.nl) De stichting Sola5-baptisten heeft haar naam veranderd in stichting Proclaim! „We willen geen speciale soort baptisten zijn, maar onze diepste drijfveer is te laten zien dat het Evangelie van Christus verlossing biedt aan deze wereld”, zo motiveerde voorzitter dr. Kees van Kralingen de nieuwe naam van de stichting.


Hij maakte de naamswijziging vrijdag bekend tijdens een conferentie van Sola5-baptisten, vrijdag en zaterdag in Arnhem gehouden. De stichting Sola5-baptisten (verwijzend naar de vijf sola’s van de Reformatie, red.) bestaat zo’n acht jaar en het bestuur heeft zich de afgelopen tijd ingrijpend bezonnen op hoe het verder wil gaan. Van Kralingen vertelde dat de naam Sola5 destijds is gekozen om zich te bezinnen op de wortels van de Reformatie. „De indruk kon echter bestaan dat de stichting een speciaal soort baptisten vertegenwoordigt buiten de brede beweging van baptisten en andere kerken.”

Wietse van der Hoek, baptistenvoorganger in Arnhem en bestuurslid van Sola5: „De oude naam kon het idee oproepen dat we vooral ergens tegen zijn. De nieuwe naam onderstreept dat wij vóór zijn, namelijk voor Christus en de verkondiging van Zijn genade.” Hij merkte op dat men in Nederlandse baptistenkringen soms verbaasd reageert wanneer voorgangers gewoon de Schrift willen verklaren. „Er wordt vaak een accent op bepaalde thema’s gelegd of men wil een bepaald gevoel oproepen. Het gaat dan om een mensgericht in plaats van een op Christus gericht Evangelie.”