Facebook

Facebook

Ook via www.facebook.com/stichtingproclaim willen wij u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen Proclaim. Verder willen we Facebook gebruiken om interessante artikelen onder de aandacht te brengen, die we niet op onze gebiste gaan plaatsen.

Bezoek onze Facebookpagina voor de introductiefilm van Proclaim!

Sola5 Baptisten is nu Proclaim

Sola5 Baptisten is nu Proclaim

 

Tijdens de afgelopen conferentie op 17 en 18 februari heeft Sola5 Baptisten haar naam gewijzigd in Proclaim.

(Overgenomen van Refdag.nl) De stichting Sola5-baptisten heeft haar naam veranderd in stichting Proclaim! „We willen geen speciale soort baptisten zijn, maar onze diepste drijfveer is te laten zien dat het Evangelie van Christus verlossing biedt aan deze wereld”, zo motiveerde voorzitter dr. Kees van Kralingen de nieuwe naam van de stichting.


Lees meer

Sola 5 Baptisten: Bijbels-calvinistisch maar niet hyper-calvinistisch!

Sola 5 Baptisten: Bijbels-calvinistisch maar niet hyper-calvinistisch!

Recent is in de media aandacht gekomen voor de opvattingen van br. Ary Geelhoed die de evangelische beweging waarschuwt voor de invloed van het nieuwe calvinisme (new calvinism zoals het in de Engelstalige wereld is genoemd). Vertegenwoordigers van dit nieuwe calvinisme zijn o.a. John Piper, Tim Keller, John MacArthur en andere bekende Amerikaanse voorgangers. In Nederland ziet br. Geelhoed onze beweging van de Sola 5 Baptisten als voorbeeld. Zijn belangrijkste bezwaren tegen dit nieuwe calvinisme zijn o.a. dat het inboet aan geestelijke kracht met name in de verkondiging van het evangelie. Daarin zou de verkiezingsleer domineren en zou het niet mogelijk zijn om de liefde en genade van Christus aan alle mensen aan te bieden. Geloofszekerheid zou niet mogelijk zijn vanwege onzekerheid over je verkiezing. Omdat wij als Sola 5 Baptisten met name worden genoemd, willen we hierop kort reageren.

Lees meer